FrontOffice Web Solutions AS

Din IP Adresse

3.236.116.27
LES MER OM IP ADRESSE…
Hva er en IP adresse

En IP-adresse er en serie med tall som identifiserer en node i et IP-nettverk som for eksempel internett. Hver node i et slikt nettverk har sin egen unike IP-adresse. 

To versjoner av internett-protokollen benyttes: IP versjon 4 (IPv4) og IP versjon 6 (IPv6).

Hvordan IP adresse fungerer.
Hvis du vil forstå hvorfor en bestemt enhet ikke kobler seg til slik du forventer, eller du vil feilsøke hvorfor nettverket ditt ikke virker, hjelper det å forstå hvordan IP-adresser fungerer.
 
Internettprotokollen fungerer som ethvert annet språk, ved å kommunisere ved hjelp av fastsatte retningslinjer for å formidle informasjon. Alle enheter finner, sender og utveksler informasjon med andre tilkoblede enheter ved hjelp av denne protokollen. Ved å snakke samme språk kan enhver datamaskin på et hvilket som helst sted snakke med hverandre.
 
Bruken av IP-adresser skjer vanligvis bak kulissene. Prosessen fungerer på følgende måte:
 
Enheten din kobler seg indirekte til Internett ved først å koble seg til et nettverk som er koblet til Internett, som så gir enheten din tilgang til Internett.
 
Når du er hjemme, er dette nettverket sannsynligvis internettleverandøren din (ISP). På jobben vil det være bedriftsnettverket ditt.
 
ISP-en tilordner IP-adressen til enheten din.
 
Internettaktiviteten din går gjennom ISP-en, og de ruter den tilbake til deg ved hjelp av IP-adressen din. Ettersom de gir deg tilgang til Internett, er det deres rolle å tilordne en IP-adresse til enheten din.
 
IP-adressen din kan imidlertid endres. For eksempel kan den endres ved at du slår modemet eller ruteren av eller på. Eller du kontakter ISP-en din, og de endrer den for deg.
 
Når du er på farten – for eksempel på reise – og du tar med deg enheten din, blir hjemme-IP-adressen din ikke med deg.
 
Dette er fordi du bruker et annet nettverk (Wi-Fi på et hotell, på en flyplass eller kafé osv.) for å få tilgang til Internett, og du bruker en annen (og midlertidig) IP-adresse som ISP-en til hotellet, flyplassen eller kaféen tilordner deg.
enterchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram